DIY Bluse med kartoffeltryk

21. februar 2016   /   byIsabella  / Categories :  Fashion, Gaveidéer
DIY kartoffeltryk

DIY: Bluse med kartoffeltryk

 

Forleden faldt jeg over en profil på Instagram, hvor pigen arbejdede med kartoffeltryk på tekstiler (nu har jeg selvfølgelig glemt hvad profilen hedder). Jeg gik derfor straks i gang med at finde materialer frem til projektet, og vidste præcis hvilken bluse og hvilket mønster jeg ville lave. Kender I ikke det? At det bare skal være NU. Heldigvis havde jeg både kartofler og tekstilmaling “på lager” – andet skal du faktisk ikke bruge. Udover noget at “trykke” mønsteret på 😉

Jeg valgte en grå og kedelig bluse, som lå bagerst i skabet og aldrig blev brugt. Det er der blevet lavet om på nu, og jeg har nærmest boet i den siden 😀 Alt du skal bruge til kartoffeltryk er:

  • kartofler
  • en kniv
  • tekstilmaling
  • et stykke tøj (eller et pudetræk, et bord, en kasse – eller hvad der lige falder dig ind)

Jeg har brugt tekstilmaling fra Panduro Hobby som kan fåes lige her. Når farven er tør, stryges den på vrangen i ca. 3-5 minutter med et strygejern. Efter 24 timer kan tøjet vaskes, og farven tåler op til 40°C.

Fremgangsmåde kan du se i videoen øverst. God søndag! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 comments

Leave a reply